laupäev, 20. mai 2017

Perepiknik

                         
Reedel 19.mail  kogunesime kella 17-ks  kooli väikse maja juurde, et pidada koos  vanematega klassi lõpetamise piknikku. Algselt pidime tegema selle lossi juures avalikul piknikuplatsil, aga üsna viimasel minutil saime teada, et just samal ajal toimub lossipargis suur grilliüritus, mistõttu otsustasime kolida kooli juurde, aga see muudatus ei takistanud  meie ürituse õnnestumist.
Ilm oli selle kevade kauneim, sooja oli kõvasti üle 20 kraadi ja kohale tulid kõik lapsed koos ühe või isegi kahe vanemaga-see oli SUUR ASI!


Alustasime ühises õhturingis nagu klassiga tavaliselt esmaspäeviti hommikuringis ja vanemad tutvustasid  enda tegevusalasid. Selgus, et meil on vanemate hulgas Kaitseväe töötaja, 3 kokanduse asjatundjat, 2 kultuuritöötajat, 2 kaupluse müüjat, päästeteenistuja ja veel põnevaid alasid, mida võiks lastelegi tutvustada.


Laua katsid tublid emmed kodust kaasa võetud kraamiga.

Mängulist tegevust alustasime sellise suhtlustegevusega, kus tuli pöörduda erinevate kaaslaste poole ja küsida etteantud küsimusi: nt Kas sulle meeldib hommikuti kaua magada ja Kas sulle meeldib koristada? ja kui vastati "jah", siis sai  küsimuseruudustikus kastile risti peale tõmmata.



Järgnes looduslikule ja keelelisele teadmisele põhinev maastikumäng, kus vastavalt kahe täringuga veeretatud numbrile,  tuli metsas leitud küsimusele  vastav  tegevus täita.

Üks ülesannatest oli looduslikust materjalist pildi moodustamine maapinnale.
"Kaunis kevadine puu"

Veel oli selline ülesanne, kus tuli võimalikult pikk lause moodustada sama tähega algavatest sõnadest. Õpetaja oli eriti vaimustunud sellest, et ükski lause ei kordunud ja kõik olid valinud erineva tähe algusesse, mõned näited:
  • Käsna Kalle Kantpüks kõndis kooli ketsid kaelas.
  • Pärnapuu paindub päikese paistel paksus padrikus.
  • Karolini kanalas kasvavad kanad.


 Järgnes näpu ja -täpsusosavust nõudev ülesanne, kus tuli kõigepealt meisterdada visketops  ja seejärel 3 korda puumunakest topsi saada.


Lõpetuseks mängisime veel värviliste kaabudega kullimängu.



Aitäh teile armsad lapsed ja vanemad, et saime koos veeta lõbusa ja kauni kevadise õhtu!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.